Kom deg ut på tur med dataspill

åkerbilde
Det her er gubben min, på jakt etter det beste stedet å slå ut en av fiendens resonatorer.

Ingress er et dataspill ulikt det meste annet, du må nemlig ut på tur for å ta poeng. Det tok en dag eller to før jeg skjønte hva det gikk ut på, men nå er jeg hekta: Går stadig nye omveier for å kapre poeng, og oppfordrer deg herved til å bli med!

Det er en hel historie bak spillet, men jeg er ikke så opptatt av den og gir deg her bare en kortversjon – det viktigste du bør vite for å komme i gang.

Kort fortalt er der to lag, de blå smurfene og de grønne froskene, som kjemper om verdensherredømme. Spillerne oppretter portaler og linker mellom dem, og disse er det om å gjøre å kapre fra motstanderne. Det lønner seg å være flere sammen, så ikke bare er det et spill som fordrer aktivet – det er også sosialt!

Ta poeng

Du er på jakt etter to ulike typer poeng.

 • XM: Disse poengene gir deg den energien du trenger for å gjennomføre angrep. Du får dem ved å gå rundt, og gjennom egne energibokser du kan hacke til deg. Du mister dem når fienden forsvarer seg under et angrep.
 • AP: Aktivitetspoeng. Jo flere, jo høyere nivå. Jo høyere nivå, jo mer har du å stille opp med i kampen mot det andre laget. Du får poeng ved bl.a. å seire over fienden.

Besøk portaler

Portaler er opprettet ved landemerker slik som skulpturer, bygninger, holdeplasser osv.  En portal har plass til åtte «resonators». Hvis alle resonatorene på en portal er tatt, har portalen høyt energinivå og den er da vanskeligere å ta. Jo høyere nivå resonatorene har og jo flere skjold portalen har, jo vanskeligere er den å ta.

Øk ammunisjonen – hack portaler

Du bør hacke alle portaler du passerer, enten de er kontrollert av ditt lag eller fiendens. Nesten hver gang du hacker vil du få våpen og andre ting du trenger. Du vil få ting du ikke kan bruke før du er på et høyere nivå, men spar på dem eller gi dem til en venn som er på et annet nivå enn deg.

De viktigste tingene du får:

 • resonators: til å fylle opp portaler med
 • XM bursters: våpen du bruker til å angripe fiendens resonators
 • portal key: en nøkkel som gjør at du kan lenke portaler sammen
 • portal modifications: bl.a. skjold du kan legge på en portal for å beskytte den

Besøk vennlige portaler

Besøk portaler som allerede er kontrollert av ditt lag for å styrke dem og kapre aktivitetspoeng. Du kan oppgradere resonatorene, gi dem energi, legge på skjold og lenke dem sammen med andre portaler.

Klarer du å lenke en portal til to andre så de danner en trekant kan du tjene mange poeng, særlig om det bor mange mennesker innenfor den trekanten.

Ta kontroll over portaler

Er en portal nøytral (grå) eller kontrollert av fienden bør du prøve å ta kontroll over den, hvis du har en sjanse. Er du på nivå 1 og portalen på nivå 6 kan du bare glemme å forsøke. Men er dere mange spillere sammen og har dere et stort våpenarsenal har dere en sjans.

Når du angriper en portal bør du stå nøyaktig på en av resonatorene før du begynner å skyte, det øker sjansen for at den rammes. Ta en resonator av gangen eller en person per resonator, til du/dere har nøytralisert alle og kan ta kontroll over portalen.

Mens du angriper vil du bli motangrepet og miste energi. Går du tom for energi må du samle mer ved å gå deg en tur eller åpne en energikube.

Når portalen er nøytralisert plasserer du ut resonatorer og skjold, og forsøker lenke portalen opp til andre. Alle åtte resonatorene må være på ditt lag før du kan lenke.

Lær mer

Jeg kommer til å oppdatere innlegget med mer informasjon, men i mellomtiden kan du lære ved å gå gjennom trainingsdelen av spillet og på følgende steder:

Én kommentar:

 1. Hei,

  Her var det masse god informasjon. Og godt å se at dere kan spille sammen. Hos oss har liker ikke Monica spillet, men jeg har fått med meg Kristoffer. Han synes det er veldig gøy å få være med ut å spille.

  Noe du bør ha med her, er når du angriper. Når du skyter, får du mere kraft i skuddet ved å holde skyteknappen inne. Når du gjør det vil du se en sirkel rundt deg som går innover. Jo nærmere center du slipper jo mere effekt får du. Max 20% ekstra. Hvis du ser at du bommer, hold knappen lengre inne, så starter skyteprosessen på nytt. Min erfaring med å angripe portaler er at det er best å stå i center av portalen å skyte. Det er et must hvis det er skjold på portalen. Hvis det er skjold og gjerne rosa og lilla, for ikke å snakke om AXA, kan det også være lurt noen ganger å bruke Ultra Strike (de som ser ut som raketter). Også her kan du holde knappen inne for bedre effekt.

  Du må også ha med «Glyph-hack». Også her holder du knappen lengre inne. Bare hold inne til du får opp ett nytt bilde som viser masse prikker. Prikkene står på faste steder, men her blir det vanskeligere. Nå vil det komme en sekvens med forskjellige symboler som strekker seg mellom prikkene. Når sekvensen er over skal du gjenskape symbolene i riktig rekkefølge. Jo flere du klarer des mere bonus hack items får du. Også her får du AP og glyph AP. Glyph AP vil du trenge for å få Glyph medaljen/badge. Disse medaljene vil du trenge senere i spillet for å komme høyere i level etter L8. Øverst i bilder vil du se x antall prikker. Disse varierer ut fra hvilken lever spilleren er og hvilken level portalen er. Fra 1-5 prikker (små prikker helt øverst). Disse sier hvor mange glyph symboler som kommer opp. Husk; symbolene må tas i riktig rekkefølge, gjør du feil på en bare gå videre til neste.

  Når det gjelder Resonatorer, blir det vanskeligere å ta ned en portal hvis de står lengre unna senter på portalen. Når du skal sette ut resonatorer, prøv å få den gule sirkelen rundt deg til å komme så nærme portalen som mulig. Du kan stå på samme sted hele tiden og alle kommer like langt unna.

Det er stengt for kommentarer.