KFUK-Ms globalaksjon 2014-15

Her står gutta mine på rekke, klare til å holde foredrag. Foto: Rolf
Her står gutta mine på rekke, klare til å holde foredrag. Foto: Rolf
Globalaksjonen er en årlig solidaritetsaksjon der barn og ungdom i Norge samler inn penger til KFUK og KFUM i andre land, for å hjelpe unge mennesker til å kjempe seg ut av fattigdom.

For at stifinnerne og familiene deres skulle få kunnskap om hva vi samler inn penger til laga jeg et foredrag og viste fram Globalaksjonsfilmene. Foredraget handler om likheter og forskjeller mellom Norge og Tanzania.

På møtet

Siste møte før jul fikk gutta hver sin «replikk», som de øvde på patruljevis sammen med patruljelederne. Stifinnergutta i Askerspeiderne er fordelt på tre patruljer – Isbjørn, Villsvin og Ørn, og rollen som patruljeleder går på omgang blant foreldrene.

Etter replikkøving og forklaring av noen vanskelige ord fikk gutta se filmen under.

Deretter viste vi foredraget mens gutta sa hver sin «replikk».

På adventsfesten

Askerspeidernes adventsfest er avslutninga av høstsemesteret. Der har stifinnerne ansvar for «underholdninga» enten i form av en andakt eller en dramatisering som i fjor, eller som i år – et foredrag.

De frammøtte fikk se den korte Globalaksjonsfilmen, se under.

Etterpå kom gutta fram, én og én og sa fram sin replikk (se notatene under). De var veldig flinke og snakka høyt og tydelig inn i mikrofonen! Stolt leder kunne bare stå på sia og la gutta styre showet 🙂

Det var nok ikke alle som forsto de vanskeligste ordene, men jeg håper at foredraget var lærerikt likevel, både med tanke på innholdet og det å tørre å snakke foran mange mennesker!

Foredraget ligger hos Slideboom, der du kan laste ned hele presentasjonen eller se alle notatene samtidig. Klikk på presentasjonen under for å se gjennom bildene, tast C for å se notatene.

Bildene har jeg funnet på Flickr m.m. Navn på fotograf står i notatene.