Skal jeg lage bladet ditt?

Bilde av Haslebladet
Jeg var redaktør og grafisk ansvarlig for Haslebladet i perioden 2003-2005.

Jobber du i en organisasjon som utgir et medlemsblad, en menighet som sender nyhetsbrev til nabolaget eller en bedrift som vil gjøre årsrapporten interessant og lettlest? Jeg hjelper dere gjerne!

Jeg er både interessert i stillinger der jeg bl.a. har ansvar for bladutgivelser, og i å ta oppdrag gjennom eget firma.

Redaktør og/eller deskjournalist

Trenger dere en som både skriver saker, er redaktør og som utformer bladet? Eller trenger dere bare hjelp med det grafiske? Uansett behov kan jeg bidra.

Dette er et av oppslagene jeg tegnet da jeg var deskjournalist i Vårt Land 2010-2012.
Dette er et av oppslagene jeg tegnet da jeg var deskjournalist i Vårt Land 2010-2012.

Jeg har erfaring som redaktør fra Haslebladet og Liv lagas blad, og har arbeidet som deskjournalist med grafisk ansvar i avisa Vårt Land og gjennom eget firma.

Hele prosessen

Hvis dere alt har en redaktør og først og fremst trenger hjelp til det grafiske, kan jeg likevel gjerne bidra med mer – om dere ønsker det.

Selv om jeg først og fremst har jobbet som deskjournalist de siste årene og derfor bare har hatt ansvaret for sluttfasen, liker jeg å være aktiv i hele prosessen. Det kan f.eks. være å komme med ideer til saker, skrive saker selv og å hjelpe redaktøren med hennes eller hans avgjørelser.

Tar initiativ

Da Sikkerhet hadde en sak om hvor viktig det er å teste utstyret før alarmen går, manglet vi bilder. Jeg dro ned på den lokale brannstasjonen der en av konstablene demonstrerte hvordan alle klærne er på riktig plass og riktig innstilt, og at dette sparer tid.
Da Sikkerhet hadde en sak om hvor viktig det er å teste utstyret før alarmen går, manglet vi bilder. Jeg dro ned på den lokale brannstasjonen der en av konstablene demonstrerte hvordan alle klærne er på riktig plass og riktig innstilt, og at dette sparer tid.

Jeg er en person som tar mye initiativ og jeg er ikke redd for å komme med ideer – også de som ikke blir gjennomført 😉

Mangler en sak et bilde er jeg god på å finne bilder eller fotografere selv.

Handler en sak om statistikk lager jeg et diagram som gjør saken lettere å forstå.

Er temaet en kompleks prosess e.l. gir jeg meg ikke før jeg har forstått den og kan «oversette» den for leseren med nyhetsgrafikk.

Språkteft

Godt og lett tilgjengelig språk er viktig for meg. Jeg er god på å luke ut vanlige feil som da/når, og/å, fokusere og i forhold til. Dessuten klarer jeg å fange essens i kompliserte tekster, og omskrive disse slik at de blir lettere å forstå.

Jeg kan anbefale Ingeborgs tjenester på det sterkeste! Hun tar initiativ, er kreativ og aldri vond å be om jeg mangler en notis eller et Bilde av Karoline K. Åbyholmbilde. Jobben som redaktør blir mye enklere når jeg har en så arbeidssom og punktlig desker.

Karoline Kathrine Åbyholm, redaktør for Sikkerhet, NSO

Nytt design?

Skal dere starte et nytt blad eller ønsker dere å redesigne publikasjonen dere har i dag? Jeg tar gjerne ansvar for dette, i tett dialog med dere. Da starter vi gjerne med tre spørsmål:

  • Har dere allerede en grafisk profil som vi skal ta hensyn til? Det kan f.eks. være farger som går igjen i logo og på nettstedet.
  • Hvem er leserne, er det noen spesielle hensyn vi skal ta som gjør bladet godt å lese for dem? Bladet Sikkerhet leses av folk i industriproduksjon og som ikke alltid har optimale leseforhold. Derfor er bladet satt med større skrift og mer luft enn mange tidsskrift som er ment å leses i godstolen eller ved en pult og med godt lys.
  • Hva ønsker dere å formidle, hvilken stemning vil dere at lesere av bladet skal komme i når de åpner det? Skal det være et hyggeblad, et blad som engasjerer til handling, eller et blad som gjør leseren ettertenksom.

Deretter lager jeg noen skisser til vi blir enig om hvordan bladet skal se ut. Om dere ønsker en ny grafisk profil kan jeg designe logo og utvikle et nytt nettsted for dere.

Enkeltoppdrag

I tillegg til faste oppdrag med magasin og tidsskrift tar jeg på meg enkeltoppdrag for bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner. Det kan være publikasjoner som:

  • årsrapport
  • brosjyre
  • plakat
  • løpeseddel
  • programblad for teater, danseforestillinger o.l.
  • sangark til konfirmasjon, bryllup og bursdag (jeg kan også hjelpe til å dikte)

Jeg kan også levere nyhetsgrafikk, diagram, logoer og annonser.

Kontakt meg

Ta gjerne kontakt med meg: Ingeborg Altern, epost kom@altern.no  og tlf 94 13 18 16.

Vil du vite mer om meg, les mer på denne bloggen (f.eks. CV’en min) og på mitt nettsted.